4 Απρ 2017

Τα μέλη της Ενωτικής Δημοκρατικής Κίνησης εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου λένε ΝΑΙ στον εθελοντισμό!

Στα πλαίσια της δράσης Lets do it Greece οι εκπαιδευτικοί της Ενωτικής Δημοκρατικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου και ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου επέλεξαν  την περιοχή της Κέρβελης και των παρακείμενων παραλιών.

Πρώτος σταθμός με το σκάφος του συλλόγου Αυτοδυτών , η περιοχή κοντά στο Γαλάζιο , όπου οι αυτοδύτες έβγαλαν  μέσα από την θάλασσα 3 μηχανές και 3 μεγάλες βάρκες.

Στην συνέχεια η δράση συνεχίστηκε  στην Κέρβελη, μαζί με τα παιδιά του Αρχιπελάγους, πολλούς ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού Βαθέος και κατοίκους της περιοχής της Κέρβελης. Έγινε καθαρισμός του βυθού, της παραλίας καθώς επίσης και των παρακείμενων παραλιών.

Τα σκουπίδια συγκεντρώθηκαν σε κάδο τον οποίο είχε φέρει στην περιοχή ο Δήμος Σάμου.. Ήταν πραγματικά μια υπέροχη μέρα με πολλούς και αξιόλογους ανθρώπους, γονείς που τιμούν τον ρόλο τους,ευιασθητοποιημένους εκπαιδευτικούς  και νέους,Έλληνες και ξένους που μας δίνουν ελπίδα για το μέλλον αυτού του τόπου. 

Λυπούμαστε που δράσεις σαν κι αυτές καταψηφίστηκαν στην συνεδρίαση του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου από τα υπόλοιπα μέλη,  και συμμετείχαν μόνο μέλη της Ενωτικής Δημοκρατικής Κίνησης.
  
O εθελοντισμός είχε πάντα ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και των παιδιών απέναντι σε μείζονα θέματα της ζωής μας όπως το περιβάλλον, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός κτλ. 
Δεν είχε και δεν έχει στόχο ούτε να υποκαταστήσει το κράτος , ούτε να παρέμβει στην ουσία της σχέσης του κράτους με τον πολίτη και των υποχρεώσεων του πρώτου. 
Οι υποχρεώσεις του κράτους είναι συγκεκριμένες όπως και αυτές ενός πολίτη και σε καμία περίπτωση ο εθελοντισμός δεν επιχειρεί να αλλάξει αυτό το πλαίσιο. Μόνος στόχος διαχρονικά είναι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στην νοοτροπία μας, να μάθουμε να σεβόμαστε το περιβάλλον, να το προστατεύουμε και να διδάξουμε στα παιδιά να κάνουν το ίδιο. Εθελοντικές δράσεις γίνονταν πάντοτε και ελπίζουμε ότι θα συνεχίζουν να γίνονται. 
Από την δική μας πλευρά θεωρούμε ότι είναι αξιοθαύμαστες και δεν υποκρύπτουν τίποτε άλλο παρά μια αγνή, άδολη και βαθειά αγάπη για τον τόπο μας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας σε επόμενη δράση.

ΤΑ  ΜΕΛΗ  ΤΗΣ  ΕΝΩΤΙΚΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ  ΚΙΝΗΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΣΑΜΟΥ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου