14 Οκτ 2023

Εγκύκλιοι Μεταθέσεων εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Ββάθμιας εκπαίδευσης

 




 Εγκύκλιοι Μεταθέσεων εκπαιδευτικών  


Αγαπητοί συνάδελφοι 


α) Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα γίνει από 16-10-2023 μέχρι 31-10-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 6 του π.δ. 50/1996 (Α' 45), όπως
τροποποιήθηκε από το άρθρο 168 του ν. 4823/2021 (136Α΄), από 16-10-2023 έως 31-10-2023 και ώρα 15:00 μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων
Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr), με τον τρόπο που ορίζεται στην παρ. 2.1.1. του παρόντος κεφαλαίου.
Ανάκληση της αίτησης μετάθεσης μπορεί να γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος μέχρι
31-12-2023 οπότε και θα απενεργοποιηθεί η δυνατότητα αυτή στο ηλεκτρονικό σύστημα

β) Στις 21-11-2023 θα γίνει ανακοίνωση των πινάκων από τις αρμόδιες Διευθύνσεις με τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, κλάδο, ειδικότητα και μονάδες μετάθεσης κατά κριτήριο και στο σύνολό τους) των αιτουμένων μετάθεση εκπαιδευτικών. Επισημαίνεται ότι δεν προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις ανακοίνωση πινάκων με τα στοιχεία των αιτούντων μετάθεση σε Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. Οι μεταθέσεις στα σχολεία αυτά πραγματοποιούνται βάσει προσόντων και όχι μοριοδότησης.

γ) Από 21-11-2023 μέχρι και 24-11-2023 θα υποβάλλονται ενστάσεις και θα μπορεί στο διάστημα αυτό να γίνει διόρθωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων στην περίπτωση δικαίωσης από τα αρμόδια ΠΥΣΠΕ τυχόν υποβληθεισών ενστάσεων από τους ενδιαφερόμενους.

δ) Από 11-12-2023 και μετά δεν θα υπάρχει δυνατότητα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να διορθώνουν στοιχεία στις καταχωρισμένες αιτήσεις των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών. Από την ημερομηνία αυτή και μετά οποιεσδήποτε αλλαγές επιβάλλεται να γίνουν, θα γίνονται από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας , Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Επισημαίνεται ότι οι προθεσμίες ελέγχου, ανάρτησης πινάκων μοριοδότησης και υποβολής ενστάσεων είναι δεσμευτικές μόνο ως προς τη διαδικασία των μεταθέσεων από περιοχή σε περιοχή. Ανάκληση αιτήσεων α) Ανάκληση της αίτησης μετάθεσης μπορεί να γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος μέχρι 31-12-2023 οπότε και θα απενεργοποιηθεί η δυνατότητα αυτή στο ηλεκτρονικό σύστημα. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση ανάκλησης, η αίτηση θεωρείται άκυρη και δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να υποβληθεί εκ νέου. β) Ανάκληση μετάθεσης δεν προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις και επομένως οι αιτήσεις ανάκλησης μετάθεσης δεν θα γίνονται δεκτές.

Κατηγορίες αιτήσεων για τις μεταθέσεις Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν αίτηση μετάθεσης από περιοχή σε περιοχή, δηλαδή σε αλλο ΠΥΣΠΕ, συμπληρώνουν την αίτηση: “ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ [001,ΠΕ001] Την αίτηση αυτή έχουν το δικαίωμα να την υποβάλλουν οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν το 2022. Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν οργανική θέση ή επιθυμούν βελτίωση θέση (μετάθεση) εντός του ίδιου ΠΥΣΠΕ συμπληρώνουν την αίτηση: “ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ Ή ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ [003,ΠΕ801] Την αίτηση αυτή την υποβάλλουν οπωσδήποτε οι νεοδιοριστοί του 2023 για να πάρουν οργανική θέση.

Θυμίζουμε ότι Κατά τη πρώτη διετία για τους νεοδιόριστους, δεν υπάρχει δυνατότητα απόσπασης/μετάθεσης εκτός της περιοχής διορισμού τους. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι συνάδελφοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (ειδικές κατηγορίες συγκεκριμένων προϋποθέσεων) που δύναται να αιτηθούν απόσπαση εκτός ΠΥΣΠΕ(μετά από ειδική πρόσκληση που εκδίδει το υπουργείο κάθε έτος συνήθως) και πάλι χωρίς να “ξεχρεώνουν” την υποχρεωτική διετία παραμονής στην περιοχή διορισμού τους και άρα χωρίς να τεκμηριώνουν δικαίωμα μετάθεση. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ


1. Η εγκύκλιος για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ΕΔΩ 

2. Η εγκύκλιος για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου