15 Νοε 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΣΑΜΟΥ

 




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΣΑΜΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Ενημερωθείτε για την 26η  συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Σάμου , της Παρασκευής 10 Νοέμβρη, με τα εξής θέματα :

Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου επ’ αμοιβή των εκπαιδευτικών.

2. Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλου σπουδών των εκπαιδευτικών

3. Διάθεση εκπαιδευτικών για συμπλήρωση Δ.Ω με παροχή διοικητικού έργου.

4. Ορισμός προϊσταμένης στο Ιδιωτικό Συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο ‘’ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ’’ για το σχολικό έτος 2023-2024.

5. Τοποθέτηση αναπληρωτών διευθυντών και προϊσταμένων δημοτικών και νηπιαγωγείων. 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ .

Στο πρώτο θέμα εγκρίθηκε η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου για τρεις συνάδελφους κάτι που γίνεται τα τελευταία χρόνια συνεχόμενα χωρίς να υπάρχουν ενστάσεις είτε από τακτικά μέλη είτε από τέως αιρετούς.

Για τις γνωμοδοτήσεις αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή αφού κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, συνεδριάζει το ΠΥΣΠΕ με κυριότερη προϋπόθεση , η εργασία να υφίσταται εκτός εργασιακού ωραρίου του εκπαιδευτικού  και όπως αναφέρει το ΝΣΚ «το Υπηρεσιακό Συμβούλιο οφείλει κάθε φορά να διερευνά μόνο το ενδεχόμενο η πολύωρη απασχόληση του ενδιαφερόμενου εκπαιδευτικού να αποτελεί ή όχι αιτία παρεμπόδισης της ομαλής εκτέλεσης  των εκπαιδευτικών του καθηκόντων».

Στο ΠΥΣΠΕ Σάμου έχουν γίνει χρόνια αγώνες να κατοχυρωθεί αυτό το δικαίωμα και υπάρχει και θετική γνωμοδότηση που ζητήθηκε από τον σύλλογο Δ/Ν Σάμου από τοπική δικηγόρο.

Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ αλλά και στα μέλη της γραμματείας που ένα θέμα που μας ταλαιπωρούσε λόγω διαφορετικών θέσεων, είναι πλέον στην σωστή κατεύθυνση.

Στο δεύτερο θέμα αναγνωρίστηκε η συνάφεια τεσσάρων μεταπτυχιακών τίτλων εκπαιδευτικών .

Στο τρίτο θέμα διατέθηκαν οι συνάδελφοι που παράγουν διοικητικό έργο στην δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου , αφού είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχει ούτε ένας διοικητικός υπάλληλος στην ΔΙΠΕ Σάμου  και οι διεκπεραιώσεις των υπηρεσιακών θεμάτων γίνονται όλες από συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς.

Στο τέταρτο θέμα ορίστηκε προϊστάμενη στο ιδιωτικό συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο , η Σταμούλου Αικατερίνη , από 23/10/23 έως 31/08/24.

Στο πέμπτο θέμα τοποθετήθηκαν οι δ/ντες και προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων με αναδρομική ισχύ ως εξής :

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΚΑΜΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

2ο Δ/Σ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ

ΑΠΟ 01/09

ΚΡΟΚΟΥ ΝΙΝΑ

1Ο Ν/Γ ΣΑΜΟΥ

ΑΠΟ 01/09

ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

2ο Δ/Σ ΡΑΧΩΝ

ΑΠΟ 01/09

ΜΠΡΟΥΣΚΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

ΑΠΟ 25/09  ΕΩΣ 03/11

ΑΡΕΛΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

ΑΠΟ 01/09 ΕΩΣ 24/09

ΚΑΛΑΤΖΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

ΑΠΟ 04/11

 

 

 

EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Διανύουμε τον τρίτο μήνα της σχολικής χρονιάς αντιμέτωποι με πλήθος προβλημάτων τόσο στην εκπαιδευτική καθημερινότητα (γραφειοκρατικός όγκος, «αξιολόγηση» των νόμων 4692/20 και 4823/21, πιεστικές συνθήκες εργασίας…) όσο και στον αγώνα της επιβίωσης σε περιβάλλον εντονότατης ακρίβειας και απόλυτης ανεπάρκειας των αμοιβών μας.

Η Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση Εκπαιδευτικών από  την προηγούμενη διετία που άλλαξε η απόφαση της Δ.Ο.Ε , στήριξε  τα ενιαία κείμενα για την «αξιολόγηση» της σχολικής μονάδας  και στηρίζει  την απεργία – αποχή από την ατομική «αξιολόγηση» .

Η συμμετοχή μας στην απεργία αποχή , μας καλύπτει   από όλες τις περιπτώσεις που θα μας ζητηθεί να συμμετέχουμε στην ατομική αξιολόγηση (ηλεκτρονική πλατφόρμα, email από ΔΙΠΕ ή σύμβουλο, ατομικός φάκελος αξιολόγησης , συναντήσεις ). Σ αυτήν την περίπτωση ο σύμβουλος αναφέρει ότι δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση λόγω συμμετοχής του εκπαιδευτικού στην απεργία αποχή, κάτι που μας καλύπτει ξεκάθαρα.

 Πιστοί στις αρχές μας ,  από το 2016 που ιδρυθήκαμε , επιλέξαμε ως υπέρτατο αγώνα την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού. Εκπαιδευτική επιλογή και συνδικαλιστική στάση που αντιστοιχεί στο χρέος και στην ευθύνη απέναντι στους εκπαιδευτικούς των νησιών μας   και τους/τις μαθητές/τριες της δημόσιας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης .

Αφήνουμε στην άκρη τις μικροπαραταξιακές τακτικές και διεκδικούμε ενωτικά για τον κλάδο :

*      Άμεση μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που έχουν ολοκληρώσει διετή δόκιμη υπηρεσία

*      Άμεση πραγματοποίηση του συνόλου των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, με βάση τις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου

*      Κατάργηση της επαχθούς διετίας για τους νεοδιόριστους και την αναγνώριση του δικαιώματος μετάθεσης με την παρέλευση ενός έτους από τον αρχικό διορισμό

*      Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας

*      Ανώτατο όριο μαθητών ανά τμήμα στους 20 μαθητές στο Δημοτικό και στους 15 μαθητές στο Νηπιαγωγείο

*      Μείωση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ολιγοθέσιων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας τους. Εξίσωση του ωραρίου  όλων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας με το αυτό της Δευτεροβάθμιας.

*      Σήμερα  Τετάρτη 15 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην  σύσκεψη των νεοδιόριστων στο 1ο ΔΣ Σάμου στις 6:00 μ.μ.

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΣΑΜΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου