22 Ιαν 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΗ -ΑΙΡΕΤΟ ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ

 



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΗ  -ΑΙΡΕΤΟ ΠΥΣΠΕ  ΣΑΜΟΥ

*ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΥΣΠΕ -1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

Την Παρασκευή 19-01-2024, έγινε η πρώτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Σάμου , με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης :

 

1) Εξέταση εγγράφου που αφορά την ένσταση της εκπαιδευτικού του κλάδου ΠΕ60 κ. Μιχαλοπούλου Ευγενίας.

2) Παράταση διάθεσης τοποθέτησης εκπαιδευτικών ΠΕ06 & ΠΕ11 σε σχολικές μονάδες Καρκιναγρίου.

3) Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε άλλους φορείς.

4) Αναγνώριση προϋπηρεσίας μόνιμου εκπαιδευτικού σε άλλους φορείς.

5) Διαχείριση πλεοναζόντων εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ11 μετά την λήξη της θητείας τους ως αντιδήμαρχοι, στους δήμους Ανατολικής Σάμου & Ικαρίας. 

6) Αναγνώριση ΜΚ αναπληρωτών Δ΄ Φάσης.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Στο πρώτο θέμα η συνάδελφος ΠΕ 60 Νηπιαγωγών είχε τοποθετηθεί στο Ν/Γ Βαθέος στο ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς , αλλά με απόφαση της ΔΙΠΕ Σάμου τοποθετήθηκε στο 1ο Ν/Γ Σάμου(διευρυμένου ωραρίου) λόγω επιστροφής μόνιμης συναδέλφου. Με την ένσταση της ζήτησε να τοποθετηθεί στο Ν/Γ Βουρλιωτών , την δεύτερη αρχική επιλογή της. Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο  παιδαγωγικά δεν θα ήταν ορθό να μετακινηθεί εκπαιδευτικός από ολιγοθέσιο σχολείο και πρότεινα να τοποθετηθεί στην πρώτη της επιλογή, στο Ν/Γ Βαθέος , αφού και το 1ο Ν/Γ Σάμου συναίνεσε σε αυτό.Η απόφαση ψηφίστηκε πλειοψηφικά.

Στο δεύτερο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα η παράταση των συμπληρωματικών  διαθέσεων των εκπαιδευτικών Μαργαρίτη Σοφίας ΠΕ 06 Αγγλικής και Παπάζογλου Ιωάννη ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής στο Δ.Σ Καρκιναγρίου.

Στο τρίτο θέμα αναγνωρίστηκαν οι προϋπηρεσίες τριών αναπληρωτών συναδέλφων, σε άλλους φορείς  :

Ζαφειριάδου Ελένης ΠΕ 70 Δασκάλων, Κατωτριάτη Ουρανίας ΠΕ 86 Πληροφορικής και Φυτιανού Αναστασίας ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής.

Στο τέταρτο θέμα αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία του μόνιμου εκπαιδευτικού Παπάζογλου Ιωάννη ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής .

Στο πέμπτο θέμα επέστρεψε ο εκπαιδευτικός Καρράς Ευάγγελος εκπαιδευτικός ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής στο Δ.Σ Χώρας (οργανική θέση ).Η συνάδελφος Φυτιανού Αναστασία μετακινήθηκε στο Δ.Σ Κοκκαρίου και Δ.Σ Αγίου Κων/νου. Η συνάδελφος Ταξείδη Ευαγγελία παρέμεινε εξ ολοκλήρου στο Δ.Σ Μυτιληνιών και ο συνάδελφος Μηττάκος Κοσμάς διατέθηκε με συμπληρωματική διάθεση για 2 ώρες στο Δ.Σ Πύργου. Το ζήτημα των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής της Ικαρίας θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Στο έκτο θέμα αναγνωριστήκαν τα Μ.Κ των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δ φάσης :

Τσάκου Μαρίας ΠΕ 70 ΕΑΕ , Έργα Σαββίνας ΠΕ 70 ΕΑΕ και Τώρου Ευαγγελίας ΠΕ 60 ΕΑΕ.

Στα τέλη Ιανουαρίου 2024 οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για συμμετοχή στα προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ


*ΑΙΤΗΣΕΙΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Β1 ΤΠΕ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες προετοιμασίας της 6ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, σε συνέχεια της σχετικής Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.) για την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων με έναρξη στις αρχές Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)/ Β΄ κύκλος» ΕΠ ΑΝΑΔ-ΕΔΒΜ, ΕΣΠΑ 2014-2020, που υλοποιείται από το Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος» (τελικός δικαιούχος) σε συνεργασία με το Ι.Ε.Π. (συμπράττων φορέας).

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα κληθούν (με νέα σχετική ανακοίνωση) στις επόμενες ημέρεςνα υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS) της Πράξης, ενώ τα μαθήματα προβλέπεται να ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου 2024.

Η Επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. συνιστά εισαγωγική επιμόρφωση σε θέματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης Τ.Π.Ε. και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, ενώ μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει σε αυτή, περισσότεροι από 30.000 εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα. Ακολουθείται από την Επιμόρφωση Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε., η οποία συνιστά προχωρημένη επιμόρφωση για την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη και ολοκληρώνει τις σχετικές γνώσεις και ικανότητες των εκπαιδευτικών.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. έχει διάρκεια 36 ώρες και υλοποιείται σε 12 εβδομάδες, ανά «συστάδα» ομοίων ή «συναφών» κλάδων εκπαιδευτικών (σε 13 διακριτές «συστάδες» κλάδων εκπαιδευτικών, στις οποίες εντάσσονται όλοι οι κλάδοι και ειδικότητες εκπαιδευτικών). Υλοποιείται με βάση το «μεικτό μοντέλο» επιμόρφωσης ώστε να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής και απασχόλησής τους, δηλαδή με συνδυασμό, κατά περίπτωση, ενός αριθμού δια ζώσης συνεδριών που λαμβάνουν χώρα σε Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.), σύγχρονων εξ αποστάσεως συνεδριών με χρήση ειδικής πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διαχείρισης εικονικής τάξης, καθώς και ασύγχρονων εξ αποστάσεως δράσεων.

 

*ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

(από τον Χρήστο Τρανό)

Μετά από ερωτήματα πολλών συναδέλφων, σας παραθέτω έναν επικαιροποιημένο συνταξιοδοτικό οδηγό προς ενημέρωσή σας.

1/Οι αιτήσεις αφυπηρέτησης που φέτος θα υποβληθούν από την Πέμπτη 1η και έως τη Δευτέρα 12η Φεβρουαρίου γίνονται αποδεκτές και λύεται  αυτοδίκαια η υπαλληλική σχέση στις 31 Αυγούστου του ίδιου έτους!

2/Ανάκληση παραίτησης μπορεί να γίνει μέσα σε έναν μήνα από την ημερομηνία υποβολής της αρχικής αίτησης παραίτησης!

3/Αιτήσεις παραίτησης που γίνονται μετά  από αυτό το διάστημα  με απόφαση των ΚΥΣΠΕ-ΚΥΣΔΕ γίνονται αποδεκτές για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους ή βαριές και δυσίατες ασθένειες που αποδεικνύονται με παραστατικά από Δημόσιο Νοσοκομείο, Υγειονομική Επιτροπή ή την Ανωτάτη Στρατού Υγειονομική Επιτροπή!

4/Οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν 67 ηλικιακά έτη απολύονται αυτοδίκαια με το τέλος του σχολικού έτους, λόγω ορίου ηλικίας με πλήρη σύνταξη, αναλογική των ετών που έχουν και με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν 15ετή υπηρεσία!

5/Πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, παραπληγικοί και άλλοι με ποσοστό αναπηρίας 67% τουλάχιστον, που πιστοποιείται από την Α.Σ.Υ.Ε (Ανωτάτη Στρατού Υγειονομική Επιτροπή) μπορούν με τη συμπλήρωση 15ετούς υπηρεσίας να αποχωρήσουν χωρίς όριο ηλικίας.)

6/Γυναίκες /Άνδρες με ανίκανο σύζυγο(ποσοστό ανικανότητας 67% και άνω ,ανίκανο για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα με γνωμάτευση της ΑΣΥΕ) μπορούν να αποχωρήσουν  με τη συμπλήρωση 25 εργασιακών και 50 ηλικιακών  ετών..

 

Από την εποχή που οι συντάξιμες αποδοχές για την κύρια σύνταξή μας υπολογιζόταν στο 80% του μέσου όρου της τελευταίας πενταετίας και οι επικουρικές στο 35%, φθάσαμε ελέω μνημονίων στη ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΗ που αποτελείται από τα εξής μέρη:

1.      Εθνική, η οποία φέτος θα διαμορφωθεί στα 426 Ευρώ από 413,76.

2.      Ανταποδοτική, η οποία θα διαμορφώνεται από τις εισφορές των εργαζομένων σε όλο τον εργασιακό τους βίο.

3.      Τα επικουρικά ταμεία Μ.Τ.Π.Υ και Επικουρικό που ενσωματώθηκαν στον ΕΦΚΑ.

Με τον Ν.4387/2016 (Κατρούγκαλος) και τις ρυθμίσεις Βρούτση έχουμε:

1.      Διατηρούνται τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 για όλους και υπό προϋποθέσεις από τα 62 έως τα 66.

2.      Διατηρούνται οι μνημονιακές μειώσεις στις επικουρικές και το εφ’ άπαξ  στο 50% περίπου.

3.      Μ.Τ.Π.Υ και Επικουρικό συγχωνεύονται με πιθανή μελλοντική μείωση.

4.      Τα ποσοστά αναπλήρωσης μέχρι τα 30 χρόνια υπηρεσίας παραμένουν σταθερά και βελτιώνονται από τα 31 έως τα 40 χρόνια υπηρεσίας.

5.      Καμία πρόβλεψη για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Όλο τον οδηγό μπορείτε να τον δείτε εδώ


 

 

                                       Ο ΑΙΡΕΤΟΣ  ΠΥΣΠΕ  ΣΑΜΟΥ

         ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

                                                         κιν.6970019150

                                          Mail:jannissamos71@hotmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου