27 Μαρ 2019

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 6ου Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ




8ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΣΑΜΟΥ

ΣΑΜΟΣ 27  ΜΑΡΤΙΟΥ   2019

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 6ου Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

Την Τρίτη  20/03/2019 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Κοκκαρίου Σάμου , το έκτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, με παρουσία έξι μελών του Δ.Σ. Την συνεδρίαση του Συμβουλίου παρακολούθησαν και συνάδελφοι εκτός Δ.Σ.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης : 
1) Ανασυγκρότηση  Δ.Σ 
2) Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 
3) Αποφάσεις αποχής των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων 
4) Υποχρεωτική δίχρονη προσχολική Αγωγή- Ενέργειες και προτάσεις του Συλλόγου 
5) Εθελοντικές δράσεις του Συλλόγου (πεζοπορικές διαδρομές -καθαρισμός λιμανιού Πυθαγορείου σε συνεργασία με τον σύλλογο αυτοδυτών-αγώνας δρόμου εις μνήμην Γρηγόρη Τσικρητέα)
6) Διαμαρτυρία-καταγγελία Συλλόγου για την παύση λειτουργίας των ΚΕ-ΠΛΥΝΕΤ 
7) Ενημέρωση εκπαιδευτικών για το στρατιωτικό πρατήριο και την δυνατότητα πρόσβασης εκεί.
8) Απαλλαγή προϊσταμένων και διευθυντών από την δήλωση ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
9) Επικύρωση ψηφισμάτων (Ψήφισμα συμπαράστασης στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ευβοιας -Ψήφισμα για την υπόθεση της Φώφης Μπουλούτα )

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ –ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

     Ανασυγκρότηση Δ.Σ 


Το Διοικητικό Συμβούλιο , μετά από μυστική ψηφοφορία για τις θέσεις του γραμματέα και του ταμία του συλλόγου , διαμορφώθηκε ως εξής:
Πρόεδρος : Αρχοντούλης Ιωάννης ( Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση Π.Ε. Σάμου) 
Αντιπρόεδρος : Πόθα Ελισάβετ ( Αγωνιστική Συσπείρωση) 
Γραμματέας : Λαμπρινού Ανδριανή ( Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση Π.Ε. Σάμου) 
Ταμίας : Κασσούμη Κωνσταντίνα  (Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση Π.Ε. Σάμου) 

Μέλη : Κατζώρας Δημήτριος  (Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση Π.Ε. Σάμου) 
            Κακαγιάννης Αντώνιος (Ανεξάρτητη Επικοινωνία Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου)
             Μαντζώρος Φώτης (Ανεξάρτητη Επικοινωνία Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου)
    Έκτακτη Γενικής Συνέλευσης Πέμπτης 21 Μαρτίου 2019.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου κάλεσε όλους τους συναδέλφους στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη  21  Μαρτίου  2019 στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος  Σάμου  και ώρα 18:00 με θέμα :
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ-ΑΠΟΧΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Σαν Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση Εκπαιδευτικών  ζητήσαμε με έγγραφο μας   από τους γονείς να άρουν   κάθε μορφή αποχής από τα εκπαιδευτικά δρώμενα. Να συνεχίσουν  όμως τον αγώνα τους, με άλλες μορφές  , για την εύρεση λύσης στο  ανθρωπιστικό έγκλημα που συντελείται στο νησί μας .


Επίσης δεν συμφωνήσαμε με την πρόταση της Ανεξάρτητης επικοινωνίας και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης για καταγγελία εναντίον των γονέων σε μία περίπτωση παρέμβασης σε σχολική μονάδα   , όχι γιατί συμφωνούμε αλλά γιατί οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολικών μονάδων μπορούν να αποφασίσουν τον τρόπο διαχείρισης  των προβλημάτων σε συνεργασία πάντα με το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό τους όργανο, που είναι το σωματείο μας.
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου στηρίζει τους συναδέλφους όποτε και όπου χρειαστεί πάντα σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς .
Ο Πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση που ο σύλλογος διδασκόντων της σχολικής μονάδας αποφάσισε να μην υπάρχει κάποια ανακοίνωση και το θέμα να λυθεί μέσα στα πλαίσια της σχολικής μονάδας.
Θετικό μήνυμα από την γενική μας συνέλευση , που αρκετοί εκπαιδευτικοί , τοποθετήθηκαν επί του θέματος.

Επίσης ο λόγος που διαφωνήσαμε σαν Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση με την κοινή συνεδρίαση με την ΕΛΜΕ (μετά από πρόταση της ανεξάρτητης επικοινωνίας )είναι προφανής.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, μετά από πρόταση της Ενωτικής Δημοκρατικής Κίνησης κάλεσε διαπαραταξιακό κλιμάκιο της Δ.Ο.Ε να επισκεφτεί την Σάμο για το μείζον θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού και την σχέση του με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του συλλόγου μας κάλεσε το δευτεροβάθμιο, το οποίο θα έρθει με αντιπροσωπεία 12 ατόμων την Δευτέρα 1η Απριλίου 2019.
Είναι κάτι που αφορά την Αθμια Εκπ/ση , την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων , την αποχή των γονέων και αφορά το σωματείο μας , το οποίο κάλεσε επίσημα αρχικά ,ΜΟΝΟ  ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.
            
Υποχρεωτική δίχρονη προσχολική Αγωγή- Ενέργειες και προτάσεις του Συλλόγου 
     Αποφασίστηκε πλειοψηφικά να γίνει περιοδεία από μέλη  του Συλλόγου στα νηπιαγωγεία, να διαπιστωθούν και να καταγραφθούν κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα και να γίνει και μία συνάντηση με την Δ/ντρια Εκπ/σης.
Το ζητούμενο είναι με την νέα σχολική χρονιά 2018-19 που είναι υποχρεωτική η δίχρονη προσχολική αγωγή , να υπάρχουν οι κτιριακές υποδομές για την φοίτηση των προ νηπίων.
Εθελοντικές δράσεις του συλλόγου
·         Πλειοψηφικά πέρασαν οι εξής δράσεις από το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου(Ψηφίστηκαν μόνο από την Ενωτική δημοκρατική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε Σάμου και καταψηφίστηκαν από τις άλλες δύο παρατάξεις )
·         Εθελοντική παρουσία και ενδεχόμενη βοήθεια  από συναδέλφους εκπαιδευτικούς   στην σηματοδότηση 40 πεζοπορικών διαδρομών, σε μήκος 240 χιλιομέτρων πάνω στο νησί της Σάμου.
·         Καθαρισμός λιμανιού Πυθαγορείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αυτοδυτών ή οποιαδήποτε άλλη εθελοντική δράση , Την Κυριακή 07 Απριλίου , τελική ημέρα του let s do it Greece.
·         Να σταλεί κάλεσμα συμμετοχής στον αγώνα δρόμου εις μνήμην Γρηγόρη Τσικρητέα στις 14 Απριλίου 2019.
Οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων, ΑΣΕ και Ανεξάρτητη Επικοινωνία δήλωσαν πως διαφωνούν με τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε εθελοντική δράση!!
Διαμαρτυρία-καταγγελία Συλλόγου για την παύση λειτουργίας των ΚΕ-ΠΛΥΝΕΤ 
Μετά από πρόταση της Ενωτικής Δημοκρατικής Κίνησης , θα σταλεί κείμενο διαμαρτυρίας –καταγγελίας για την παύση λειτουργίας των ΚΕ-ΠΛΥΝΕΤ. Ενημερωτικά :

Ζητήθηκε (μέσω της προκήρυξης )από  τον υποψήφιο για την θέση αυτή  τα παρακάτω:
1.      Να έχει την τεχνική υποστήριξη των  σχολικών  μονάδων της Α΄&Β΄/θμιας εκπ/σης Νομού Σάμου.
2.      Να έχει την τεχνική υποστήριξη των διοικητικών μονάδων της Α΄&Β΄/θμιας Σάμου.
3.      Να έχει ωράριο διοικητικού υπαλλήλου.
4.      Να μην ακολουθεί το πρόγραμμα διακοπών των σχολικών μονάδων, όπως ήταν μέχρι τώρα.
5.      Χωρίς κανενός είδους επιπρόσθετη αμοιβή, η οποία έτσι κι’  αλλιώς δεν υπήρχε μέχρι τώρα.
Με βάση τα παραπάνω κανείς δεν έκανε  αίτησης για την θέση αυτή και δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από  άλλον συνάδελφο.
Το υπουργείο , αντί να επαναπροσδιορίσει λοιπόν την προκήρυξη , αποφάσισε να προβεί σε πάυση λειτουργίας των ΚΕ-ΠΛΥΝΕΤ.

Ενημέρωση εκπαιδευτικών για το στρατιωτικό πρατήριο και την δυνατότητα πρόσβασης εκεί. 
Μετά την επίσκεψη του προέδρου του συλλόγου στην 79ΑΔΤΕ και το 4ο επιτελικό γραφείο , οριστικοποιήθηκε ο τρόπος   εισόδου των εκπαιδευτικών Αθμιας Εκπ/σης στο στρατιωτικό πρατήριο με την επίδειξη της κάρτας εκπαιδευτικού της Δ.Ο.Ε .

Επίσης θα υπάρξει ευρύτερη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς αφού θα στέλνονται προσφορές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Απαλλαγή προϊσταμένων και διευθυντών από την δήλωση ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
Η Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση  με αφορμή το γεγονός ότι διοικητικές υπηρεσίες πολλών Δήμων της χώρας ζητούν από τους/τις Δ/ντές-Δ/ντριες και τους/τις Προϊσταμένους/ες σχολικών μονάδων να καταθέσουν πίνακες με προσωπικά τους στοιχεία, προκειμένου να τους/τις συμπεριλάβουν σε καταλόγους υπόχρεων σε υποβολή Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ), σε εφαρμογή του Νόμου 4571/2018(ΦΕΚ 186/Α/30-10-2018) «Επείγουσες ρυθμίσεις για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και άλλες διατάξεις», είχε επισημάνει με έγγραφο της τα εξής :
Η ΔΟΕ έστειλε στις 07/03/2019 ακυρωτικό έγγραφο.
Θέμα: Απαλλαγή  από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης «Πόθεν έσχες»
Δικαίωση των επανειλημμένων παρεμβάσεων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (4/12/2015 και 20/7/2017  σχετικά με την υποχρέωση των εκπαιδευτικών να υποβάλλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης ως μέλη σχολικών επιτροπών,  17/10/2018 και 10/12/2018 για την περίπτωση υποβολής ως διαχειριστών των χρημάτων των σχολικών μονάδων), αποτελούν τα όσα αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που απαντά σε ερώτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Με την παραπάνω απάντηση αποσαφηνίζονται:
·         η τροποποίηση του ισχύοντος πλαισίου σε ό, τι αφορά τα μέλη των σχολικών επιτροπών (άρθρο 1 παρ. 1 περ. Θ΄ του Ν. 3213/03 και του άρθρου 3 παρ. 7 της Υ.Α. 8440/2011) που ανέφερε ότι υποχρέωση υποβολής είχαν «Οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι και τα μέλη, τακτικά και αναπληρωματικά, των επιτροπών των Δήμων, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, οι Πρόεδροι, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και οι Γενικοί Διευθυντές των δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των αμιγών ή μεικτών δημοτικών επιχειρήσεων των ανωτέρω Ο.Τ.Α. και των συνδέσμων Δήμων, καθώς και οι Προϊστάμενοι των Γενικών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων των Δήμων» που επήλθε  με την αντικατάστασή του από το άρθρο 1 παρ.2 Ν.4571/2018 (Φ.Ε.Κ. Α 186/30.10.2018) και ορίζει πλέον «Ειδικότερα ως προς τις σχολικές επιτροπές, δήλωση περιουσιακής κατάστασης υποβάλλουν οι Πρόεδροι και οι διαχειριστές των τραπεζικών λογαριασμών αυτών.». Υπενθυμίζουμε ότι σε σχέση με τις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας, η Δ.Ο.Ε. με γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της έχει καταστήσει σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε αυτές δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν δήλωση «Πόθεν έσχες».
η εξαίρεση των διευθυντών των δημοτικών σχολείων και των προϊσταμένων νηπιαγωγείων από την υποχρέωση υποβολής με βάση τις διατάξεις του Ν. 4571/2018, αφού ορίζει ότι «πρόσωπα που διαχειρίζονται χρηματικά ποσά για λογαριασμό σχολείων δεν εμπίπτουν στις υποχρεώσεις του νόμου. Η αρμόδια για τη σύνταξη του καταλόγου υπηρεσία οφείλει να αξιολογήσει τα εκάστοτε πραγματικά περιστατικά και να συμπεριλάβει στις καταστάσεις υπόχρεων προσώπων όσους εμπίπτουν στις παραπάνω διατάξεις».
Έπειτα από τα παραπάνω το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει άμεσα προς το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να αποστείλει ανάλογο έγγραφο με οδηγίες προς όλους τους Δήμους της χώρας.
Καλούμε επίσης τους  εκπαιδευτικούς όταν τους ζητείται από τους  Δήμους να υποβάλουν δήλωση «Πόθεν έσχες», να απαντούν στους υπευθύνους των Δήμων γνωστοποιώντας τους τις ανακοινώσεις της Δ.Ο.Ε. και την ύπαρξη του εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών ώστε να μην αναγκαστούν να προχωρήσουν σε υποβολή των δηλώσεων.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ
Η αγωγή των μόνιμων εκπαιδευτικών κατατέθηκε στην Σύρο από την δικηγόρο Χαλβατζή Καλλιόπη στις 19 Μαρτίου 2019.Αυτή την εβδομάδα θα κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή, ενώ οι εκκρεμότητες 13 συναδέλφων (11 αιτήσεις μη παραγραφής και 2 υπηρεσιακές βεβαιώσεις )διευθετήθηκαν από τους συναδέλφους της Αθμιας Εκπ/σης σε συνεργασία με τον πρόεδρο του συλλόγου, ο οποίος τα διαβίβασε στους δικηγόρους που συνεργάστηκε ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.
Η αγωγή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα γίνει άμεσα στο πρωτοδικείο Σάμου.


ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΣΑΜΟΥ

ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΚΑΣΟΥΜΗ ΚΩΝ/ΝΑ
ΚΑΤΖΩΡΑΣ ΜΙΜΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου