5 Δεκ 2023

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΣΑΜΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ Α ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 



ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΣΑΜΟΥ 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ Α ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Από το  2016  που ιδρύθηκε η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε Σάμου και έχει την πλειοψηφία στις αρχαιρεσίες για το Δ.Σ του Συλλόγου , στηρίζουμε πάντα  όλες τις  θέσεις υπέρ του κλάδου των εκπαιδευτικών, τονίζουμε ότι προτεραιότητά μας είναι η ενότητα στο χώρο μας, η σύνθεση των απόψεων και η αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων και των σχολικών μονάδων , αποκρούοντας παράλληλα τις διαχωριστικές γραμμές, ενώ κύριο μέλημα μας είναι η ανάπτυξη της συναδελφικότητας.

Προασπίζουμε τα συνταγματικά, εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας και αντιστεκόμαστε σε κάθε μέτρο που στρέφεται σε βάρος της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού. Αγωνιζόμαστε για κάθε δάσκαλο, νηπιαγωγό, εκπαιδευτικό ειδικότητας και για κάθε σχολική μονάδα είτε πρόκειται για πολυθέσιο είτε για ολιγοθέσιο σχολείο ή νηπιαγωγείο.

Την περσινή χρονιά όπως και όλα  τα προηγούμενα χρόνια , συμμετείχαμε σε όλες τις δράσεις του συλλόγου μας , συνελεύσεις . στάσεις εργασίας , συσκέψεις με νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, παρεμβάσεις σε ΔΙΠΕ, δήμους  και περιφέρεια, παραστάσεις για  το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Σάμου, παρέμβαση για τα οργανικά κενά και τις τοποθετήσεις σε ΔΙΠΕ, καθώς και για τις ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό καθώς και άλλα ζητήματα συναδέλφων. Αναδείξαμε το θέμα των σχολικών βιβλιοθηκών στηρίξαμε  τις  κινητοποιήσεις  των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών τόσο για το ένα έτος οργανικής θέσης όσο και για τις άδειες ανατροφής τους όσο και με τις τελευταίες εξελίξεις την διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης. Καταφέραμε αν και ήταν μικρές οι προθεσμίες να στείλουμε την αίτηση ακύρωσης κατά του υπουργείου Παιδείας και της απόφασης της δντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου που είχε σαν θέμα την ανάκληση των μονιμοποιήσεων των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής του 2020. Στείλαμε και το εξώδικο σε τοπικό δικηγόρο και εντός των ημερών κατατίθεται και  προς τη ΔΙΠΕ για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που έχουν κλείσει διετία ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Προτείναμε και συμμετείχαμε σε συναντήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, καθώς και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να ενημερωθούμε για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των σχολικών μονάδων που επλήγησαν απ’ το σεισμό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Για το ζήτημα της αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας  η Ενωτική στηρίζει την κατάθεση των ενιαίων κειμένων της ΔΟΕ, ενώ στην ατομική αξιολόγηση, όπως και στους μέντορες , στηρίζει την απεργία αποχή από το σύνολο των εκπαιδευτικών  του συλλόγου διδασκόντων.

Άδειες  Ανατροφής  Νεοδιόριστων

Για τις άδειες ανατροφής νεοδιόριστων τοπικά διεκδικήθηκε η αναδρομικότητα ,μέσω του δικηγόρου του συλλόγου και πετύχαμε να είναι η πρώτη διεύθυνση που έδωσε αναδρομικά άδεια ανατροφής σε τρεις νεοδιόριστες συναδέλφισσες

Ωράριο Νηπιαγωγείων

Καταθέσαμε πρόταση προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν σχετικά με το ωράριο των νηπιαγωγών και τα λοιπά εργασιακά τους δικαιώματα (άδειες, μείωση ωραρίου ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, μείωση ωραρίου για τις Προϊσταμένες κλπ.

ΠΥΣΠΕ

27 φετινές συνεδριάσεις πραγματοποίησε το υπηρεσιακό συμβούλιο με υπηρεσιακές μεταβολές ή τοποθετήσεις μονίμων εκπαιδευτικών, προσωρινές τοποθετήσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, αποσπάσεις , συμπληρωματικές διαθέσεις ,ομόφωνες αποφάσεις για άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου και συνάφειες μεταπτυχιακών και πολλά άλλα θέματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς ή τις σχολικές μονάδες.

Απαιτήσαμε ίδρυση οργανικών θέσεων  (ΠΕ 05, ΠΕ 06, ΠΕ 07, ΠΕ 08, ΠΕ 11, ΠΕ 79.01, ΠΕ 86, ΠΕ 91)με πρόταση  τόσες οργανικές θέσεις, όσες προκύπτουν από το συνολικό άθροισμα των διαθέσιμων διδακτικών ωρών , που έως σήμερα καλύπτονται από προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Συνεπώς, πλήρης κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών με οργανικές θέσεις

Σύμφωνα με το άρθρο 11 του Π.Δ. 1/2003  (παρ.17) τα ΠΥΣΠΕ     αποφασίζουν για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτι­κών μετά τη συμπλήρωση διετούς δοκιμαστικής υπηρε­σίας.

Διεκδικήσαμε   από την Δ/ντρια  Εκπ/σης και την ΔΙΠΕ Σάμου να  εκδώσει   τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης  των  νεοδιόριστων ως οφείλει , με έγγραφο που στάλθηκε μέσω του ΠΥΣΠΕ στην περιφέρεια Β.Αιγαίου.

Η Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση Π.Ε Σάμου , δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό ή συνδικαλιστικό χώρο,  ασχολείται μόνο με τα σχολεία , τους εκπαιδευτικούς και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη της συναδελφικότητας, η προάσπιση των συνταγματικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, η  αναβάθμιση της Παιδείας και Πιστεύουμε στον ανεξάρτητο, διεκδικητικό, δημοκρατικό και ΕΝΩΤΙΚΟ συνδικαλισμό.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την αναβάθμιση του λειτουργήματός μας, πιστεύοντας σε εκπαιδευτικούς αξιοπρεπείς, δημιουργικούς και ελεύθερους, να εκφράζουμε τις αγωνίες των συναδέλφων,  να αντιστεκόμαστε σε κάθε μέτρο που στρέφεται σε βάρος της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού, να βρισκόμαστε στο πλευρό όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων.

Απαιτούμε :

·     Άμεση  μονιμοποίηση των 4.500 εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής και όλων των νεοδιόριστων του 2020, 2021, 2022 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση.

Άμεση πραγματοποίηση του συνόλου των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, με βάση τις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας

Ανώτατο όριο μαθητών ανά τμήμα στους 20 μαθητές στο Δημοτικό και στους 15 μαθητές στο Νηπιαγωγείο

Μείωση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ολιγοθέσιων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας τους. Εξίσωση του ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας με το αυτό της Δευτεροβάθμιας.

Εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων μόνιμων – αναπληρωτών

         Κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Η Α΄ Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 09 Δεκέμβρη 2023 στο 1ο Δ.Σ. Σάμου  και ώρα 10:00 έως 14.00.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 14.00  και θα ολοκληρωθεί στις 18:00


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΣΑΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αρχοντούλης ΙωάννηςΠΕ11, Δημοτικό Σχολείο Κοκκαρίου Σάμου

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Κατσιγιάννης ΝικόλαοςΠΕ70, Δημοτικό Σχολείο Μαραθοκάμπου Σάμου

Παναγιώτου Αντώνιος , ΠΕ70, 1Ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου