18 Φεβ 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΗ -ΑΙΡΕΤΟ ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ

 





4Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΗ  -ΑΙΡΕΤΟ ΠΥΣΠΕ  ΣΑΜΟΥ

*ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ

Την Πέμπτη 15-02-2024 έγινε η 3η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Σάμου  , με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης :

 

1)         Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε αναπληρώτρια εκπαιδευτικό.

2)         Αναγνώριση εκπαιδευτικής και μισθολογικής προϋπηρεσίας μόνιμου εκπαιδευτικού σε άλλους φορείς.

3)         Αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ζ΄ Φάσης.

4)         Αναγνώριση ΜΚ αναπληρωτών Ε΄ & Ζ΄ Φάσης.

5)         Τοποθέτηση εκπαιδευτικού που διατέθηκε από την ΔΙΔΕ, κοινής ειδικότητας ΠΕ06, για την κάλυψη λειτουργικού κενού.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Στο πρώτο θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε αναπληρώτρια εκπαιδευτικό , για εργασία  σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος .

Στο δεύτερο θέμα αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία του συναδέλφου εκπαιδευτικού Παππία Χρήστου ΠΕ  70 Δασκάλων .

Στο τρίτο θέμα αναγνωρίστηκαν οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που προσελήφθησαν με τη Ζ’ φάση προσλήψεων, Σπέη Σοφίας ΠΕ 70 Δασκάλων, Μαρή Μαρίας Κων/νας και Σωτηριάδου Μαρίας ΠΕ 60 Νηπιαγωγών.

Στο τέταρτο θέμα αναγνωρίστηκαν τα μισθολογικά κλιμάκια των εκπαιδευτικών :

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

Μ.Κ

ΣΑΚΚΑ ΜΑΡΙΑ

ΠΕ 60 ΕΑΕ

1

ΛΑΝΔΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΠΕ 06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ

2

ΣΠΕΗ ΣΟΦΙΑ

ΠΕ 70 ΔΑΣΚΑΛΩΝ

3

ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΠΕ 60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

3

ΖΑΡΜΠΑΝΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

ΠΕ 60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

1

ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΠΕ 60 ΕΑΕ

1

Στο πέμπτο θέμα τοποθετήθηκε η εκπαιδευτικός Περισιανίδου Σταυρούλα ΠΕ 06 Αγγλικής για κάλυψη λειτουργικού κενού , με διάθεση από την ΔΙΔΕ Σάμου.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ

Στο έκτακτο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης τοποθετήθηκαν αναπληρωτές δνές-δντριες στο δημοτικά σχολεία Κοκκαρίου και Χώρας οι Ζουπαντή Μαρία  και ο Κρυστάλλης Θωμάς , ΠΕ 70 Δασκάλων , αντίστοιχα.

*ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Την Κυριακή 03/03/204 από 10:30 έως 17:30 και τη Δευτέρα 04/03/2024 από 09:30 έως 13:30, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους τακτικούς αιρετούς των Π.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Κ.Υ.Σ.Π.Ε. στην Αθήνα στο ξενοδοχείο NOVOTEL, ύστερα από σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Η σύσκεψη αυτή στοχεύει στο να διαμορφωθεί από τη Δ.Ο.Ε. πρόταση που θα αφορά στην αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου πραγματοποίησης των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών καθώς και της εκπροσώπησής τους σε όλες τις υπηρεσιακές διαδικασίες από τους αιρετούς του κλάδου.

Το κυριότερο , από τα εξαιρετικής σημασίας θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς είναι αυτό του παρωχημένου νομοθετικού πλαισίου το οποίο διέπει την πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών, το οποίο συνδέεται άμεσα με το επίπεδο ποιότητας της καθημερινότητάς τους και της προσφοράς του πολύτιμου έργου τους στις σχολικές μονάδες.

Πολλά από τα ζητήματα που άπτονται του θέματος (π.χ. συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών) έχουν ήδη τεθεί από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία και στο κείμενο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας το οποίο από τον Νοέμβριο του 2023 έχει κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς.

Είναι ανάγκη να υπάρξει  η πρωτοβουλία της διαμόρφωσης πρότασης για την αναμόρφωση του παραπάνω πλαισίου, κάτι το οποίο είχε πράξει η Δ.Ο.Ε. και το 2018 για το ζήτημα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων, το οποίο επίσης θα ξαναπροταθεί αφού το νησί της Σάμου αδικείται κατάφωρα στην αναμοριοδότηση.(οι σχολικές μονάδες της Ικαρίας και των Φούρνων είναι χαρακτηρισμένες όλες δυσπρόσιτες )

Παράλληλα, είναι απαραίτητο να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τη διάσταση της εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών από τους αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια έτσι ώστε να προασπίζονται τα δίκαια αιτήματά τους κάτι το οποίο καταστρατηγείται μέσω συγκεντρωτικών τρόπων λειτουργίας (π.χ. τοποθέτηση αναπληρωτών απευθείας από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και όχι από τα Π.Υ.Σ.Π.Ε αλλά ακόμη και του αποκλεισμού των αιρετών από διαδικασίες μέσω πολιτικών αποφάσεων (αποκλεισμός των αιρετών από τις διαδικασίες επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης).

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερα και στην έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου προχθές στο 1ο Δ/Σ Σάμου αν κάποιος-α συνάδελφος-ισσα θέλει να προτείνει αλλαγές μπορεί να αποστείλει τις προτάσεις μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου ώστε να αποδελτιωθούν και να κατατεθούν στην σύσκεψη.

(Αυτά μπορεί να κατατεθούν είτε στο προσωπικό μου mail (jannissamos71@hotmail.com) είτε στο mail του συλλόγου (syllogos.pe.samou@gmail.com)

*ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου είχαν  καταθέσει αίτηση προς συνταξιοδότηση 1596  συνάδελφοι (1147 ΠΕ 70 Δασκάλων 187 ΠΕ 60 Νηπιαγωγών, 120 ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής , ενώ οι άλλες ειδικότητες είναι σε μικρότερα μεγέθη). Ο αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης δεν είναι ο οριστικός γιατί μέχρι 13 Μαρτίου ορισμένοι συνάδελφοι μπορεί να κάνουν ανάκληση της αίτησης τους. Οι ανακλήσεις των αιτήσεων υπολογίζονται περίπου στο 10% σύμφωνα με τα στοιχεία προηγούμενων ετών. Στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης τρεις εκπαιδευτικοί .Μιά συνάδελφος ΠΕ 06 Αγγλικής και δύο συνάδελφοι ΠΕ 70 Δασκάλων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου η διαδικασία των μεταθέσεων θα ξεκινήσει αρχές Μαρτίου και στόχος του υπουργείου είναι να ανακοινωθούν ως τα μέσα Μαρτίου (15-17 Μαρτίου -ενημέρωση από τον αιρετούς ΚΥΣΠΕ )

 

Ο ΑΙΡΕΤΟΣ  ΠΥΣΠΕ  ΣΑΜΟΥ

ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

κιν.6970019150

Mail:jannissamos71@hotmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου