15 Μαρ 2024

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΟ ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΗ

 




ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 Οι μεταθέσεις θα πραγματοποιηθούν τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου γιατί πρόθεση του Υπουργείου είναι να ιδρυθούν νέες οργανικές θέσεις ειδικοτήτων οι οποίες θα συμπεριληφθούν στις μεταθέσεις. Αυτή ήταν η ενημέρωση που είχαμε από τους αιρετούς ΚΥΣΠΕ.

Η παραπάνω εξέλιξη για την ίδρυση νέων οργανικών θέσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι πάρα πολύ θετική και αποτελεί μια δικαίωση των αγώνων του κλάδου και των αιρετών εκπροσώπων, αφού ήταν ξεκάθαρες οι προτάσεις τα τελευταία δύο χρόνια. Να θυμίσουμε ότι και το 2023 και φέτος είχαμε ζητήσει από την ΔΙΠΕ Σάμου έκτακτη συνεδρίαση  με θέμα την ίδρυση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων  (ΠΕ 05, ΠΕ 06, ΠΕ 07, ΠΕ 08, ΠΕ 11, ΠΕ 79.01, ΠΕ 86, ΠΕ 91), βάσει του σχετικού εγγράφου του ΥΠΑΙΘ, και τη λήψη απόφασης, ώστε να συμπεριληφθούν οι προτάσεις όλων των μελών του ΠΥΣΠΕ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ:

Η εισήγηση θα πρέπει να περιλαμβάνει για κάθε ειδικότητα τόσες οργανικές θέσεις, όσες προκύπτουν από το συνολικό άθροισμα των διαθέσιμων διδακτικών ωρών στο νομό Σάμου, που έως σήμερα καλύπτονται από προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Συνεπώς, πλήρης κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών με οργανικές θέσεις.Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ οφείλει να καταθέσει προς διαβούλευση στις Διευθύνσεις ΠΕ και Περιφερειακές Διευθύνσεις, εισηγήσεις περί σύστασης οργανικών θέσεων σε όλες τις ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας, τόσο για τη Γενική όσο και για την ειδική Εκπαίδευση.

Πραγματικά πολύ θετική εξέλιξη αν και θα παραταθεί η αγωνία των συναδέλφων κάποιες μέρες ακόμα.

Ως αιρετός χαιρετίζω την πρόθεση αυτή  , η οποία θα δώσει λύση στην αγωνία πολλών συναδέλφων ειδικοτήτων. Την  πρόταση της ΔΙΠΕ Σάμου για την σύσταση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων μπορείτε να την δείτε εδώ

 ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

 Τα κενά που αποστέλλουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης,  στάλθηκαν μέχρι  14 Μαρτίου μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων στο Υπουργείο για να πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις.

Με την εξέλιξη με τις οργανικές ειδικοτήτων που θα προστεθούν , θα υπάρξει παράταση δυο εβδομάδων για τις ανακοινώσεις όπως ανέφερα παραπάνω.

Επίσης, τα συγκεκριμένα κενά δεν αποτελούν τα κενά στα οποία θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί το καλοκαίρι. Μετά τις μεταθέσεις θα έχουμε πλήρη εικόνα για τον αριθμό των κενών σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στο χρονικό διάστημα μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων, θα εκδοθεί η εγκύκλιος των αποσπάσεων (πιθανώς  μέσα Απριλίου).

Παράλληλα τα ΠΥΣΠΕ  θα μπορούν να τρέξουν τις διαδικασίες για τις μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ (βελτιώσεις θέσεων) και τις οριστικές τοποθετήσεις των νεοδιόριστων του 2023.

Σαν αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου  θα ήθελα να ευχηθώ  σε όσες και σε όσους έχουν αιτηθεί μετάθεση καλά αποτελέσματα και γρήγορη επιστροφή στον τόπο συμφερόντων τους!

 

                                           Ο ΑΙΡΕΤΟΣ  ΠΥΣΠΕ  ΣΑΜΟΥ

       ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

                                                 κιν.6970019150

                                                Mail:jannissamos71@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου